Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کانون فرهنگی مساجد کشور گفت: در شب «لیلة الرغائب» ارتباط ویژه‌ای با حضرت معبود برقرار می‌شود، به تعبیری «ماه رجب» که خود ماه رحمت است و جمعه نیز جمعه رحمت، لذا امشب یکی از شب‌های بسیار خاص محسوب می‌شود و اعمال مهمی دارد.

حبیب رضا ارزانی در گفت‌وگو با ميزان پیرامون ویژگی‌های شب «لیلة الرغائب»  گفت: شب «لیلة الرغائب» در اولین جمعه ماه رجب است و از آنجایی که ماه رجب همانطور که هم می‌دانیم یکی از ماه‌های تقرب به حضرت معبود است بنابراین این ماه تمهیدی است برای ورود به ماه مبارک رمضان که ماه انس و ارتباط ویژه با خداوند است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ارزانی در همین رابطه ادامه داد: در شب «لیلة الرغائب» ارتباط ویژه‌ای با حضرت معبود برقرار می‌شود، به تعبیری «ماه رجب» که خود ماه رحمت است و جمعه نیز جمعه رحمت، لذا امشب یکی از شب‌های بسیار خاص محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده اعمال شب «لیلة الرغائب» اینجاکلیک کنید

وی با اشاره به تعبیر شب «لیلة الرغائب» پرداخت و ابراز کزد: یک تعبیر بسیار دلنشین در خصوص این شب وجود دارد که می‌گوید شب «لیلة الرغائب» به معنای شب آروز‌ها نیست اگر چه در تعابیر اینگونه آمده است اما در تعابیر اسلامی کلمه «رغبت» به معنای ایجاد انگیزه است، بنابراین در چنین شبی که شب «لیلة الرغائب» نام دارد ما به معنای کلمه رغبت می‌رسیم که بیانگر آن است که در این شب رغبت‌ها و جذبه‌هایی که در ذهنمان است به اوج خود خواهد رسید، یعنی به تعبیری خداوند در‌های رحمت الهی خود را به روی بندگان باز کرده و دست‌های رحمت خود را به سوی بندگانش دراز می‌کند تا بندگان با هر عملی که انجام می‌دهند بتوانند به سوی خدا تقرب کنند. در واقع تمامی این‌ها رغبتی به سوی خداوند متعال است.

رئیس کانون مساجد کشور پیرامون اعمالی که انسان می‌تواند در شب «لیلة الرغائب» بجا بیاورد اظهار کرد: در این شب مبارک انسان می‌تواند برای نزدیک‌تر شدن به خداوند متعال اعمال ویژه‌ای را به جا بیاورد که یک بخشی از این اعمال عبادی است، همچون نماز خواندن و توسل کردن، اما به تعبیری در این شب باید بحث تفکر را بیش از هر عمل دیگری جدی گرفت، تا انسان با خود بررسی کند آیا در مسیر زندگی خود درست قرار گرفته و آیا مسیر خود را درست انتخاب کرده است یا خیر؟.

وی در همین راستا اظهار کرد: آنچه که مسلم است خداوند به انسان استعداد‌های فراوانی عنایت کرده و هیچ انسانی در طول تاریخ وجود ندارد که با انسان دیگری به یک شکل فکر کند. حتی در افراد دوقلو هم شاهد چنین شباهتی نیستیم که دقیقا همچون یکدیگر فکر و انتخاب کنند لذا با توجه به این موضوع آنچه که بسیار مهم است این است که انسان تفکر کند که چه استعداد‌هایی در من وجود دارد و آیا توانسته‌ام از این استعداد‌ها استفاده کنم یا نه و آن‌ها را از قوه به فعل رسانده‌ام یا نه، بنابراین تفکر در چنین شبی کمک بسیاری می‌کند تا انسان‌ها مسیر اصلی خود را در راهی جدید به درستی انتخاب کنند.

ارزانی بیان کرد: انسان‌ها می‌توانند این مسیر را با انس و ارتباط با خداوند متعال و اعمالی همچون دوری از کینه و حسادت که مانع از رسیدن انسان به راه درست می‌شود همچنین خواندن نماز که بهترین راه ارتباط با خداوند متعال است پشت سر بگذارند و وارد باغ و جنتی شوند که در این شب خداوند متعال بر آن‌ها ارزانی داشته، چرا که رسیدن به این نکات جزو شروطی است که خداوند در شب «لیلة الرغائب» در نظر دارد.
وی پیرامون دیگر اعمالی که در شب «لیلة الرغائب» بر آن توصیه شده است اشاره و بیان کرد: یکی دیگر از اعمال مهمی که در شب «لیلة الرغائب» بر آن توصیه بسیاری شده است فاصله انسان از غل و غش‌هایی است که در ذهن دارد تا بتواند با پاکی و درستی وارد یک مرحله جدید از زندگی شود.

ارزانی جلب رضایت پدر و مادر را در شب «لیلة الرغائب» بسیار مهم دانست و تاکید کرد: یکی از مهمترین نکاتی که در شب «لیلة الرغائب» وجود دارد جلب رضایت پدر و مادر است. همه فرزندان باید بدانند که در چنین شبی اگر پدر و مادر خود را رنجانده‌اند هیچ کدام از دعاها و اعمال آنها مورد قبول واقع نمی‌شود پس با سرزدن به پدر و مادرها و یا حتی یک تماس تلفنی و اگر در قید حیات نیسند با یک فاتحه رضایت قلبی آن‌ها را باید به دست آورند  تا در این شب عزیز به خواسته‌هایشان برسند، چرا که اگر فرزندی عاق والدین شده باشد از تمامی برکات این شب بی بهره می‌ماند.

این کارشناس علوم قرآنی خاطرنشان کرد: برای انجام اعمال سفارش شده دیگر همچون خواندن نماز و ادعیه بهتر است به طور دقیق به مفاتیح الجنان مراجعه و این اعمال را بجا بیاورند.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار مذهبى ليلة الرغائب

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ليلة الرغائب خداوند متعال لیلة الرغائب ماه رجب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۹۸۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأثیری که بی‌حجابی در بدعاقبتی دارد

آیات قرآن گویای آن است زنی که به نوع پوشش خود بها نمی‌دهد و زیورآلات خود را در معرض دید می‌گذارد، نباید امیدی به رستگاری داشته باشد بلکه باید منتظر طوفان بلایا و حوادثی باشد که هم او و هم اطرافیانش را در بر می‌گیرد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،  عفت داشتن در مسئله حجاب محدود به زنان نیست بلکه اگر حجاب را به معنای «تحفُّظ» در نظر بگیریم، شامل مردان هم می‌شود. از این جهت است که خداوند در آیات مربوط به حجاب مردان را هم مخاطب قرار می‌دهد بلکه اول به مردان امر می‌کند و بعد مخاطب خود را بانوان قرار می‌دهد. خداوند در آیه30 سوره نور خطاب به مردان می‌فرماید «قُلْ لِلْمُؤْمِنِینَ یَغُضُّوا مِنْ أَبْصارِهِمْ وَ یَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ ذالِکَ أَزْکى لَهُمْ إِنَّ اللّهَ خَبِیرٌ بِما یَصْنَعُونَ»؛ یعنی به مؤمنان بگو چشم‌هاى خود را (از نگاه به نامحرمان) فرو گیرند، و دامان خود را (از بى عفتى) حفظ کنند; این براى آنان پاکیزه‌تر است; خداوند به آنچه انجام مى دهند آگاه است.

در این آیه دو دستورالعمل برای مردان مطرح شده است: فرو بردن چشم از نامحرم و حفظ دامان از بی‌عفتی. این دو نوع مراقبت برای انسان سبب تزکیه و بعد تعالی روح می‌شود.

در آیه بعد وقتی خداوند زنان را مخاطب قرار می‌دهد، علاوه بر ارائه‌ی دو دستور العملی که به مردان داشت، مواردی را هم اضافه می‌کند و می‌فرماید «وَ قُلْ لِلْمُؤْمِنَاتِ یَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَ یَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَ لا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلا مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَ لْیَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَى جُیُوبِهِنَّ وَ لا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلا لِبُعُولَتِهِنَّ ...»؛ یعنی «و به زنان با ایمان بگو: چشمان خود را از آنچه حرام است فرو بندند، و شرمگاه خود را حفظ کنند، و زینت خود را مگر مقداری که پیداست [در برابر کسی] آشکار نکنند، و  [برای پوشاندن گردن و سینه] مقنعه‌های خود را به روی گریبان هایشان بیندازند، و زینت خود را آشکار نکنند مگر برای شوهرانشان ...» در انتهای آیه می‌فرماید «وَ لا یَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِیُعْلَمَ مَا یُخْفِینَ مِنْ زِینَتِهِنَّ»؛ زنان نباید پاهایشان را [هنگام راه رفتن آن گونه] به زمین بزنند تا آنچه از زینت‌هایشان پنهان می‌دارند.

در این آیه، ضمن دستور به چشم‌پوشی از نامحرم و حفظ عفت، در 4 بخش دستور به پوشش می‌دهد:
1. «لا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلا مَا ظَهَرَ مِنْهَا»؛ زینت خود را مگر مقداری که پیداست [در برابر کسی] آشکار نکنند
2. «وَ لْیَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَى جُیُوبِهِنَّ»؛ و  [برای پوشاندن گردن و سینه] مقنعه‌های خود را به روی گریبان‌هایشان بیندازند
3. «وَ لا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلا لِبُعُولَتِهِنَّ»؛ و زینت خود را آشکار نکنند مگر برای شوهرانشان (و مابقی محارم)
4. «وَ لا یَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِیُعْلَمَ مَا یُخْفِینَ مِنْ زِینَتِهِنَّ»؛ زنان نباید پاهایشان را [هنگام راه رفتن آن گونه] به زمین بزنند تا آنچه از زینت‌هایشان پنهان می‌دارند

همان طور که مشخص است، حفظ پوشش برای زن در دو عرصه مطرح است: پوشش بدن و پوشش زینت. جالب است که بر پوشش زینت تأکید بیشتری شده است و زینت شامل النگو و انگشتر و هر چیزی است که از بدن جدا می‌شود.

اینها احکام خدا بر بشر است که سبقه در دیگر ادیان دارد و هرکه به دنبال رستگاری است، به این دستورالعمل‌ها اعتنا می‌کند. مرد یا زنی که چشم خود را از نامحرم حفظ نمی‌کند و بلکه بی‌مورد چشم خود را در فضای مجازی و در هر جایی عادت به دیدن نامحرم داده، مقدمه‌ای را برای افتادن در ورطه سایر گناهان به ویژه گناهان جنسی فراهم می‌کند؛ یعنی همچنان که خداوند مقدمه حجاب تا رسیدن به رستگاری را در حفظ چشم قرار داد، چشم‌چرانی می‌تواند زمینه‌ساز سایر خطاها تا بدعاقبتی را نصیب فرد کند.

حکمت عفاف و حجاب در ادیان آسمانی

همچنین زنی که به نوع پوشش خود بها نمی‌دهد و زینت و زیورآلات خود را در معرض دید قرار می‌دهد، نباید امیدی به رستگاری در دنیا و آخرت داشته باشد بلکه باید منتظر طوفان بلایا و حوادثی باشد که هم او و هم اطرافیانش را در بر می‌گیرد. چرا که از یک سو حق احکام خدا را تضییع کرده و از دیگر سو حق مردم را. ممکن است مردانی باشند که به واسطه این بدپوششی و عریان‌نمایی دچار تنوع‌طلبی شوند و همین امر موجبات اختلافات و حتی طلاق را برای او به همراه بیاورد. چنین زنی به طور قطع مسئول اصلی این رویداد شوم خواهد بود و در دنیا و آخرت مورد لعن خدا و ملائکش قرار می‌گیرد که البته در آیات و احادی تصریح بر این موضوع شده است. وقتی در سیاق آیات حجاب در سوره احزاب نگاه می‌کنیم، خداوند در ادامه می‌فرماید «إِنَّ الَّذِینَ یُؤْذُونَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ لَعَنَهُمُ اللَّهُ فِی الدُّنْیَا وَ الْآخِرَةِ وَأَعَدَّ لَهُمْ عَذَابًا مُهِینًا»؛ قطعاً آنان که خدا و پیامبرش را می آزارند، خدا در دنیا و آخرت لعنتشان می‌کند، و برای آنان عذابی خوارکننده آماده کرده است.

راهکار خلاصی از این این گناهان، در انتهای آیه حجاب در سوره نور مطرح شده است، همان جا که خداوند فرمود «وَ تُوبُوا إِلَى اللَّهِ جَمِیعًا أَیُّهَا الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ»؛‌ یعنی ای مؤمنان تا دیر نشده همگی به سوی خدا توبه کنید؛ نگران نباشید و امیدوار باشید که رستگار می‌شوید.

انتهای‌پیام/

دیگر خبرها

  • تأثیری که بی‌حجابی در بدعاقبتی دارد
  • مهمترین دستاوردهای دولت در سه سال اخیر در قم
  • صحنه های امدادرسانی فرصتی از سوی خداوند برای هلال احمری ها است
  • همایش منطقه‌ای «حجاب، عفاف و زیست عفیفانه» لبیک به ندای رهبری است
  • برگزاری همایش منطقه‌ای «حجاب، عفاف و زیست عفیفانه» لبیک به ندای رهبری است
  • مساله حجاب، دستور الهی است
  • خداوند برای انسان‌ها رستگاری می‌خواهد
  • ۱۲۰ ثانیه| مروری بر مهمترین رویداد‌های یکشنبه شانزدهم اردیبهشت قم
  • چگونه اضطراب را درمان کنیم؟
  • جامعه ما با شبیخون فرهنگی دشمن روبروست/پاسدار و نگهبان مساجد، علما و طلاب هستند